Στο πλαίσιο δράσεων του Σχολείου μας για την προαγωγή του εθελοντισμού, του πνεύματος αλληλεγγύης και της ευαισθητοποίησης των παιδιών, άρχισε να εκπονείται η δράση: Απλώνω ευτυχία-Δυναμώνω τη ΦΛΟΓΑ της καρδιάς. Στόχος της δράσης είναι οι εκπαιδευτικοί να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές/τριές τους και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια που γίνεται συγκέντρωσης χρηματικού ποσού για τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, ΦΛΟΓΑ (https://www.floga.org.gr/).
Η δράση αποτελείται από τρεις φάσεις:

  • Συζήτηση για το νόημα της ευτυχίας.
  • Ζωγραφική σε μπλουζάκια για όλα όσα δίνουν χαρά.
  • Συγκέντρωση χρημάτων για τον κουμπαρά της Φλόγας, προσφέροντας ένα συμβολικό ποσό, διότι οποιαδήποτε δωρεά είναι ευπρόσδεκτη στον μεγάλο κουμπαρά των μαθητών, των γονέων-κηδεμόνων και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Έτσι, λοιπόν, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 ολοκληρώθηκε η συμμετοχή στη δράση από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Β΄ και Δ΄ τάξεων του Σχολείου μας, απλώνοντας “την μπουγάδα της ευτυχίας” στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η βραβευμένη αυτή δράση έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλά σχολεία της Κύπρου (πάνω από 100, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 100.000 ευρώ στηρίζοντας αντίστοιχο σύλλογο). Εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε την «αλυσίδα ευτυχίας». Η φλόγα της καρδιάς έχει ήδη δυναμώσει για τα καλά. Ενώνουμε δυνάμεις για έναν καλύτερο κόσμο…

Απλώνω ευτυχία, δυναμώνω τη φλόγα στην καρδιά…

Η κοινή δράση του 3ου Δ.Σ. Ιωαννίνων «Μαρούτσειο» & του 1ου Π.Δ.Σ. Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε και το ποσό των 700€ παραδόθηκε στη Φλόγα Ιωαννίνων… 

Ευχαριστούμε μικρούς μεγάλους για την υποστήριξη στο όλο εγχείρημα… 

Το έργο των Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ευχόμαστε να συνεχιστεί & όλος ο κόσμος να έχει υγεία & ευτυχία…

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:

Βασιλοπούλου Αθηνά, Τραγουδάρα Καλλίτσα, Φώτου Αλεξάνδρα, Χρήστου Παναγιώτα

Από admin