Category Archives: Εκπαιδευτικοί

Δράσεις λήξης σχ. έτους 2022-2023

Οι μαθητές μας συμμετείχαν την τελευταία ημέρα στη δράση “Παιχνίδια όπως παλιά”. Συνδυάζοντας το παιχνίδι, τη φυσική αγωγή και την παράδοση οι μαθητές ολοκλήρωσαν τη φετινή σχολική χρονιά με χαρά και ενθουσιασμό.

Καλό καλοκαίρι !!!

Λήξη των μαθημάτων την Πέμπτη 15-06-2023

Η Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, είναι η τελευταία μέρα του διδακτικού έτους 2022-2023 και δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα.

Από 08:15-09:00 το πρωί, σας περιμένουμε όλους/ες, μαθητές/τριες και γονείς στο σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, για να ανταλλάξουμε ευχές και να σας δώσουμε τον Τίτλο Προόδου και τη βαθμολογία του Γ΄ τριμήνου .

Οι γονείς των μαθητών/τριών που το σχολικό έτος 2023-2024 θα φοιτήσουν στην Δ΄ τάξη, θα παραλάβουν και το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), που πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο, συμπληρωμένο από τον Παιδίατρο, μέχρι την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Δεχτείτε τις καλύτερες ευχές όλων μας για ένα χαρούμενο και ξεκούραστο καλοκαίρι!

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου 

Mission Zero

Το Mission Zero προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να εκτελέσουν τον κώδικα τους στο διάστημα! Γράφοντας ένα απλό πρόγραμμα σε python, το οποίο λαμβάνει μια τιμή από τον αισθητήρα χρώματος και φωτεινότητας σε έναν υπολογιστή Astro Pi στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Με αυτό τον τρόπο μπορούν οι μαθητές να ορίσουν το χρώμα φόντου σε μια εξατομικευμένη εικόνα, ώστε οι αστροναύτες να την βλέπουν καθώς εκτελούν τις καθημερινές τους εργασίες .

Σήμερα είχαμε την χαρά να ενημερωθούμε ότι ο κώδικας των μαθητών μας των Ε και ΣΤ τάξεων “έτρεξε” στο διάστημα !!!

Συγχαρητήρια παιδιά !!!

Λειτουργία των σχολείων λόγω των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023

Αγαπητοί γονείς,

Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των εκλογικών κέντρων, καθώς και τη μετακίνηση των εκλογέων στις περιφέρειες στις οποίες ψηφίζουν.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2023-2024

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Οι εγγραφές για το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολικού έτους 2023-2024 πραγματοποιούνται σύμφωνα με την εγκύκλιο προγραμματισμού λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος (Φ.6/48378/Δ1/28-4-2023).

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/τριες και οι Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις (δεν απαιτούνται δικαιολογητικά).

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00’), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/ κηδεμόνων.

  • Σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. Φ7/ΦΜ/98404/Δ1/04-08-2022, δύναται να λειτουργήσει αναβαθμισμένο πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του άρθρου 371 του ν. 4957/2022 (14 Α’).

Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου που παρακολουθούν το αναβαθμισμένο πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου λαμβάνει χώρα ή στις 15:50, με το πέρας της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης ή στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή ο προγραμματισμός για τα τμήματα του ολοήμερου σχολικού έτους 2023-2024 γίνεται έως και 26 Μαΐου 2023 , παρακαλείσθε να υποβάλετε αίτηση στο σχολείο το αργότερο μέχρι και Τρίτη 23 Μαΐου.

Σχετικές αιτήσεις

ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Πασχαλιά στο σχολείο

Η τελευταία μέρα πριν τις πασχαλινές διακοπές ήταν αφιερωμένη στα παιδιά!!!

Με την πολύτιμη συμβολή των συναδέλφων, αλλά και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μαρούτσειου συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε η δράση ” Πασχαλιά στο σχολείο”!!! 😃😃😃🏫💐🐥🐤🐣

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έπαιξαν, ζωγράφισαν και άκουσαν αποσπάσματα από βιβλία ❤️!

Καλό Πάσχα σε όλους, με υγεία και πολλά χαμόγελα!!!

Βιωματικό λαογραφικό Μουσείο Πέρδικας Ιωαννίνων

Επίσκεψη στο βιωματικό λαογραφικό Μουσείο Πέρδικας Ιωαννίνων!!!

Εξαιρετικό περιβάλλον, εξαιρετική ξενάγηση!!!

Σύμμαχός και ο καιρός, ευκαιρία για παιχνίδι 😉😃🌳🌞🌿

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Αγαπητοί γονείς.

Σχετικά με τον φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, σας ενημερώνουμε ότι:

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 δεν θα γίνουν μαθήματα, αλλά θα πραγματοποιηθεί εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου από 09:00 έως 10:30.

Τη γιορτή θα παρουσιάσουν οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης και μετά την ολοκλήρωσή της όλοι/ες οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους.

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/μαθητριών από το σχολείο.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Οργανούλιδες 2023

Η φροντίδα της υγείας και η δωρεά οργάνων γίνονται μέρος της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Με όχημα τους Οργανούληδες, η συζήτηση για την υγεία, τη λειτουργία βασικών οργάνων του σώματος, αλλά και τη δωρεά τους, ανοίγει στα δημοτικά σχολεία. Οι Οργανούληδες γεννούν την ελπίδα ώστε στο μέλλον όλο και περισσότερες γενιές να έχουν εξοικειωθεί με τη φροντίδα της ατομικής υγείας, καθώς και με την έννοια της δωρεάς οργάνων που μπορεί και αλλάξει τον κόσμο.

Ποιο είναι το πολυάσχολο όργανο στον οργανισμό μας, με περισσότερες από 200 διαφορετικές λειτουργίες; Ποιο μοιάζει με δυνατή αντλία ωθώντας το αίμα σε όλο το σώμα; Ποιο όργανο «λατρεύει» το νερό και ποιο είναι αυτό που «αγαπά» περισσότερο την τακτική άσκηση; Αλλά και πώς ένας γιατρός μπορεί να αντικαταστήσει ένα όργανο, όταν αυτό δεν λειτουργεί σωστά; Αυτές οι δύσκολες ερωτήσεις γίνονται συναρπαστικές ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των Οργανούληδων, που σχεδιάστηκαν ειδικά για παιδιά (6-11 ετών) και μπορούμε να τους συναντήσουμε στο εκπαιδευτικό υλικό που συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις και τις παρεμβάσεις των προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας για το σχολικό έτος 2022-23 (ΙΘ Θεματικός άξονας). Μέσα στις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων γεννιέται η ελπίδα. Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να μάθουν να φροντίζουν το σώμα τους, αλλά και να αντιληφθούν την αξία της δωρεάς οργάνων.

Οι μαθητές των Β, Γ, Δ και η Ε τάξεων συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα … πολλά συγχαρητήρια σε παιδιά και εκπαιδευτικούς!!!!

1 2 3 15