Monthly Archives: Ιούνιος 2020

Λήξη μαθημάτων και χορήγηση Τίτλων Προόδου και αντιγράφων Τίτλων Σπουδών την Παρασκευή 26 Ιουνίου

Αγαπητοί γονείς ,

σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 26η Ιουνίου, ημέρα λήξης μαθημάτων, δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα και θα χορηγηθούν στους μαθητές Τίτλοι Προόδου, αντίγραφα Τίτλων Σπουδών καθώς και η βαθμολογία του Β΄ και Γ΄ τριμήνου, σε κλειστό φάκελο, με τον εξής τρόπο:

1. Οι μαθητές του 1ου υποτμήματος όλων των τάξεων θα προσέλθουν στο σχολείο στις 09:00 π.μ. και θα αποχωρήσουν μέχρι 09:30 π.μ.. (είναι όσοι μαθητές προσέρχονται την εβδομάδα αυτή Τρίτη και Πέμπτη).

2.  Οι μαθητές του 2ου υποτμήματος όλων των τάξεων θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10 π.μ. και θα αποχωρήσουν μέχρι 10:30 π.μ..

(είναι όσοι μαθητές προσέρχονται την εβδομάδα αυτή Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.)

Οι γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά τους θα παραμείνουν έξω από το σχολείο για να τα παραλάβουν.

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών  από το σχολείο.

Οι γονείς των μαθητών που δεν παρακολούθησαν τα μαθήματα τον μήνα Ιούνιο μπορούν να παραλάβουν την βαθμολογία του Β και Γ τριμήνου, Τίτλους Προόδου και αντίγραφα Τίτλων Σπουδών, την Παρασκευή  26/6 από 11:00 έως 12:00.  

Τέλος, όσοι γονείς αδυνατούν να φέρουν τα παιδιά τους την Παρασκευή στο σχολείο, θα μπορούν να παραλάβουν τη βαθμολογία του Β και Γ τριμήνου, Τίτλους Προόδου και αντίγραφα Τίτλων Σπουδών, τη Δευτέρα  29/6 και Τρίτη 30/6 από 09:00-12:00.    

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε ένα χαρούμενο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!Ο  Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

Προγραμματισμός Ολοήμερου προγράμματος για το σχ. έτος 2020-2021

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι,  όσοι από εσάς επιθυμείτε να παρακολουθήσει το παιδί, ή τα παιδιά σας το πρόγραμμα του Ολοημέρου (ζώνη πρόωρης υποδοχής – απογευματινή ζώνη), παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να υπογράψετε την αίτηση (DOC   PDF)   και να την προσκομίσετε με τα δικαιολογητικά στο σχολείο.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης της αίτησης,  μπορείτε να έρθετε στο σχολείο,  να παραλάβετε την αίτηση και να τη συμπληρώσετε εκεί.
Δυνατότητα εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα έχουν:
1) Οι μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
2) Οι μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως, πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι, πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες.
3) Στο τμήμα της Πρόωρης Υποδοχής  (07.00΄- 08.00΄), δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.
Λόγω των περιοριστικών μέτρων, η κατάθεση ή η συμπλήρωση της αίτησης σας στο σχολείο μας,  θα γίνεται από ώρα 8:00 μέχρι 08:30 το πρωί, από 15 έως και 19 Ιουνίου στην εξωτερική είσοδο .

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Οδηγίες για ασφαλή λειτουργία του σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς,

Για την εύρυθμη και κυρίως ασφαλή επαναλειτουργία του σχολείου μας σας ενημερώνουμε για τους κανόνες που θα πρέπει να εφαρμόζονται από τη Δευτέρα 1/6/2020, οι οποίοι είναι σύμφωνοι με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας-Ε.Ο.Δ.Υ.. 

1. Κατά την πρωινή άφιξη των μαθητών στο σχολείο οι συνοδοί τους δεν επιτρέπεται να συνωστίζονται στην εξωτερική πόρτα του σχολείου. Αντίθετα, θα πρέπει να τηρούν την απόσταση ασφαλείας(1,5 μέτρο). Τo ίδιο θα πρέπει να γίνεται και κατά την αποχώρηση των μαθητών στις 13:15 μ.μ.. 

2. Οι μαθητές  θα εισέρχονται το πρωί στο σχολείο από 8:00-8:15 π.μ. ένας ένας, τηρώντας την απόσταση ασφαλείας(1,5 μέτρο) και θα πηγαίνουν κατευθείαν στην τάξη τους, όπου θα τους υποδέχονται οι εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα την 1η διδακτική ώρα. Δεν θα γίνεται η καθιερωμένη συγκέντρωση για προσευχή στο προαύλιο. Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και με απόσταση 1,5 μ. από μαθητή σε μαθητή. 

3. Οι μαθητές θα ανεβαίνουν και θα κατεβαίνουν τις σκάλες ένας ένας, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα οδηγούνται και θα παραμένουν στον συγκεκριμένο χώρο του προαυλίου, που έχει οριστεί για κάθε τμήμα, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας (1,5 μέτρο) χωρίς να παίζουν ομαδικά παιχνίδια που προϋποθέτουν την εγγύτητα. 

4. Τα παράθυρα των αιθουσών θα είναι πάντα ανοιχτά για τον καλό αερισμό των αιθουσών. Οι μαθητές  πρέπει να έχουν στην τσάντα τους τα προσωπικά τους αντικείμενα (μολύβια, γόμα, ξύστρα, ξυλομπογιές κ.λπ.), τα οποία όμως δεν θα πρέπει να ανταλλάσσουν. 

5. Το κυλικείο δεν θα λειτουργήσει και γι’ αυτό όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν το ατομικό τους πρωινό φαγητό και το δικό τους μπουκάλι με νερό. Δεν επιτρέπεται να μοιράζονται το φαγητό τους με τους συμμαθητές τους. Επίσης, απαγορεύεται να πίνουν νερό απευθείας από τις βρύσες που βρίσκονται στο σχολείο. 

6. Κατά την ώρα του μαθήματος δεν θα ανταλλάσσονται ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μαρκαδόροι, εκτυπωμένα φύλλα εργασίας, τετράδια ή βιβλία. Η διόρθωση των εργασιών θα γίνεται από τον ίδιο τον μαθητή από τον πίνακα. 

Η τήρηση των παραπάνω οδηγιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου και την προστασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας. 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου