Αγαπητοί γονείς

1. Οι εγγραφές των μαθητών για την Πρώτη (Α΄) Τάξη του σχολικού έτους 2024–2025 θα γίνουν από Παρασκευή 1 μέχρι και Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024.

2. Στην Πρώτη (Α΄) Τάξη γράφονται παιδιά, που γεννήθηκαν από 1 Ιανουαρίου 2018 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2018.

Κατάθεση δικαιολογητικών: 08:20 – 09:30 καθημερινά.

Δικαιολογητικά εγγραφής

α. Αίτηση εγγραφής(παρέχεται από το Σχολείο). Μπορείτε να την εκτυπώσετε πατώντας εδώ.

β. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (δεν απαιτείται προσκόμιση-αναζήτηση από το Σχολείο).

γ. Βιβλιάριο υγείας του μαθητή, ή άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

 δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Μπορείτε να το εκτυπώσετε πατώντας εδώ.

ε. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας: Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΙ)  και μισθωτήριο οικίας ή εκκαθαριστικό εφορίας E1 ή τίτλοι ιδιοκτησίας.
Εάν δεν υπάρχει κάτι από τα παραπάνω, τότε απαιτείται να προσκομιστούν δύο τύποι (π.χ. κινητής τηλεφωνίας και παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας)

στ. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου.

  1. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του/της στο Δημοτικό. Η Βεβαίωση Φοίτησης δύναται να εκδίδεται και ηλεκτρονικά μέσω της ΕΨΠ (gov.gr) (KYA με αρ. 520/2024 (ΦΕΚ 658 Β’)).
  2. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο Nηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (14 Ιουνίου 2024) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του/της μαθητή/τριας.
  3. Στις περιπτώσεις που ο/η μαθητής/τρια θα συνεχίσει τη φοίτησή του σε σχολείο του εξωτερικού και η αποστολή του Πιστοποιητικού Φοίτησης καθίσταται δύσκολη ή αδύνατη, το Πιστοποιητικό παραδίδεται στον γονέα ή στον κηδεμόνα, ο οποίος υπογράφει βεβαίωση παραλαβής.
  4. Νήπια τα οποία δεν έχουν εγγραφεί και φοιτήσει στο Νηπιαγωγείο και την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των έξι (6) ετών, εγγράφονται στο Δημοτικό με απόφαση του/της Διευθυντή/ντριας Εκπαίδευσης, που εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του οικείου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ ή του οικείου Συμβούλου Eκπαίδευσης Νηπιαγωγών, διαφορετικά εγγράφονται στο νηπιαγωγείο, (παρ. 1β του άρθρου 204 του Ν. 4610/2019 (Α΄70)). Παιδιά που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 8 του άρθρου 6 του Π.Δ 79/2017 (Α 109), εγγράφονται υποχρεωτικά στο Δημοτικό.
  5. Σε περιπτώσεις μη φοίτησης σε Νηπιαγωγείο, οι γονείς/κηδεμόνες του νηπίου υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον/την οικείο/α Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο/Η Διευθυντής/τρια Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του/της μαθητή/τριας και σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι διατάξεις της περιπτ. 26, της παρ.4, του άρθρου 94 του Ν.3852/2010 (Α’ 87).
  6. Στις περιπτώσεις που οι μαθητές/τριες εγγράφονται σε δημοτικό σχολείο εκτός της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου ή σε ιδιωτικό σχολείο, ο/η Διευθυντής/τρια της σχολικής μονάδας εγγραφής οφείλει να αναζητά το Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπίων από το Νηπιαγωγείο αποφοίτησης με βάση τη βεβαίωση φοίτησης.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: (ΟΔΟΙ)

Όρια ΔΣ Δήμου Ιωαννιτών – Google My Maps

ΟΛΟΗΜΕΡΟ : Στο Ολοήμερο τμήμα εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους,  χωρίς προϋποθέσεις. Στην πρωινή ζώνη εγγράφονται όσοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Αίτηση ΕΔΩ

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. (Τηλ. 26510 22032)

Από admin