Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό εργαστήριο «Soft Skills: Ήπιες δεξιότητες για μαθητές και μαθήτριες» του Goethe-Institut Athen (Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας). Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο με κύριο στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την έννοια των ήπιων δεξιοτήτων. Οι μαθητές κλήθηκαν μέσω συνεργατικών μαθησιακών δραστηριοτήτων να αναλογιστούν, ποιες δεξιότητες ενεργοποιούνται κάθε φορά , όταν εκτελούν μία κατά κύριο λόγο ομαδική εργασία.

Οι μαθητές με τη βοήθεια του ψηφιακού παιδικού πανεπιστημίου  Digitale Kinderuni έγιναν μικροί φοιτητές και γνώρισαν μέσω συνεργατικών δραστηριοτήτων την έννοια των ήπιων δεξιοτήτων. Έτσι, εξασκήθηκαν στις δεξιότητες της αποτελεσματικής επικοινωνίας, ενεργητικής ακρόασης, αποδοτικής διαχείρισης χρόνου, συνεργασίας και δημιουργικότητας, σε συνδυασμό με την εξάσκηση των γνώσεών τους στη Γερμανική γλώσσα και την περαιτέρω ανάπτυξη αυτών.

Με τη βοήθεια του καθηγητή Άλμπερτ Αϊνστάιν και της βοηθού του κυρίας Ξεφτέρη – δύο υπέροχες κούκλες που παρουσιάζουν τις διαλέξεις του πανεπιστημίου –  εξασκήθηκαν στις δεξιότητες της αποτελεσματικής επικοινωνίας, ενεργητικής ακρόασης, αποδοτικής διαχείρισης χρόνου, συνεργασίας και δημιουργικότητας, σε συνδυασμό με την εξάσκηση των γνώσεών τους στη Γερμανική γλώσσα και την περαιτέρω ανάπτυξη αυτών. Στο ρόλο των ερευνητών και εφαρμόζοντας τις ήπιες δεξιότητες γνώρισαν, πως παράγονται τα γνωστά ζελεδάκια Haribo και δημιούργησαν τα δικά τους σε ευφάνταστους συνδυασμούς χρωμάτων και γεύσεων.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της καθηγήτριας Γερμανικών κ. Τσάγκα Κατερίνας και έγκρισης της Διευθύντριας του Δ.Σ. κ. Τσιούρη Ελευθερίας από την συνεργάτη του προγράμματος καθηγήτρια Γερμανικών κ. Παναγιώτα Γαρούφη.

Από admin