Η Δ΄ τάξη του Σχολείου μας κατά το μήνα Απρίλιο πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα The Tipping Point (TTP).To www.thetippingpoint.org.gr βοηθάει μαθητές/μαθήτριες που βρίσκονται μέχρι το πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας να συναντήσουν μέσω live video ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες) από όλο τον κόσμο, που διαφορετικά δεν θα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, μέσα από την άνεση της τάξης τους.

Το βίντεο του προγράμματος: https://100mentors.s3.amazonaws.com/static-assets/ttp/The_world_in_your_classroom-greek.mp4

Έτσι, λοιπόν, οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν έναν θεατρολόγο, σκηνοθέτη, ηθοποιό ο οποίος τους έδωσε συμβουλές για τη θεατρική παράσταση που θα ανεβάσουν. Έναν Sports Executive και έμαθαν ότι μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και με άλλους τρόπους εκτός από τους προφανείς. Μία επιστήμονα της φυσικής με ερευνητική εμπειρία στο CERN και ήρθαν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της φυσικής και μία Διευθύνουσα Σύμβουλο επιχειρήσεων με διεθνή καταξίωση, που εξήγησε στους μαθητές/μαθήτριες ότι κάθε εταιρεία πρέπει να διαθέτει μια στρατηγική για τις πωλήσεις της.
Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές/μαθήτριες ενημερώθηκαν για επαγγέλματα που δύσκολα θα συναντούσαν και εμπνεύστηκαν από ανθρώπους που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Βασιλοπούλου Αθηνά, Φώτου Αλεξάνδρα

Από admin