Ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου 1970 στο Παρίσι και αποτελείται από 88 κράτη, τα οποία μιλούν τη γαλλική γλώσσα ως μητρική, δεύτερη ή ξένη. Το σύνθημά τους είναι: égalité, complémentarité, solidarité (ισότητα, αλληλοσυμπλήρωση, αλληλεγγύη), αξίες που προωθούνται παγκόσμια, μεταξύ των πολιτών και των κρατών!

Η Ελλάδα προσχώρησε στη Γαλλοφωνία το 2006 επισφραγίζοντας τους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την Γαλλία: στον επιχειρηματικό τομέα, στον τραπεζικό και ιατρικό τομέα, στις κατασκευές μεγάλων έργων, στην πληροφορική, στην υλοποίηση δορυφορικών προγραμμάτων, στον τομέα τροφίμων, τουρισμού και στον πολιτιστικό τομέα . Η γαλλική γλώσσα, μαζί με την αγγλική, αποτελούν τις δύο βασικές γλώσσες επικοινωνίας και στις πέντε ηπείρους, γεγονός που εξηγεί την δυναμική τους και στη χώρα μας. Κάθε Μάρτιο τα κράτη-μέλη της Γαλλοφωνίας (περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι) μέσα από διάφορα προγράμματα εκδηλώσεων γιορτάζουν, με μία κοινή πολιτιστική φιλοδοξία, τη δημιουργία κρατών δικαίου και την ενίσχυση της γλωσσικής και πολιτιστικής ποικιλίας!

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Γαλλοφωνίας, οι μαθητές/τριες των Ε ΄και ΣΤ΄ τάξεων του Σχολείου μας, στο μάθημα των γαλλικών, συνειδητοποίησαν τα οφέλη της εκμάθησης της γαλλικής ως ξένης γλώσσας και έφτιαξαν αφίσες για τις τάξεις τους.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τζάτσου Μαργαρίτα

Από admin