Στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από το 1821 το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει φωτογραφική δράση με θέμα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Η ελευθερία κάθε ανθρώπου αποτελεί αποφασιστικό κριτήριο για την ποιότητα της κοινωνικής του ζωής. Το σχολείο βοηθάει τους μαθητές να αποκτήσουν την ακριβή γνώση και τη σωστή διάκριση της έννοιας της ελευθερίας. Επιπλέον, δίνει ευκαιρίες να εξασκήσουν και να βιώσουν οι μαθητές τη σωστή ελευθερία αρχίζοντας από τη ζωή της τάξης και του σχολείου που καλλιεργούν το σεβασμό και την υπευθυνότητα.

Η συγκεκριμένη δράση έχει στόχο την αποτύπωση της έννοιας της ελευθερίας μέσα από το φωτογραφικό φακό σε εικόνες της καθημερινότητας, της φύσης, του παιχνιδιού ή όπου άλλου. Το τελικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δράσης είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού εκθεσιακού χώρου φωτογραφιών με τρεις βασικές κατηγορίες α) έγχρωμη φωτογραφία, β) ασπρόμαυρη φωτογραφία και γ) φωτογραφία ελευθερία & παιχνίδι. Η επιμέρους κατηγοριοποίηση θα είναι ανά τάξη και δεν θα υπάρχουν καταγεγραμμένα ονόματα μαθητών σε κανένα σημείο του.

Έχουν ήδη αποσταλεί email-πρόσκληση στους γονείς με σχετικές οδηγίες προώθησης των φωτογραφιών σε συγκεκριμένο ηλεκτρονικό λογαριασμό.

Αποστέλλετε μέχρι 20 Μαρτίου 2021  μια και μόνο φωτογραφία – προσωπικό έργο του μαθητή/τριας – για κάθε κατηγορία ή σε όποιες από τις 3 κατηγορίες θέλετε. Οπότε μπορείτε να στείλετε 1 έως 3 φωτογραφίες,  πχ. μια μόνο φωνογραφία για την κατηγορία «έγχρωμη φωτογραφία» ή π.χ. 2 φωτογραφίες για τις κατηγορίες «έγχρωμη φωτογραφία» & «φωτογραφία ελευθερία & παιχνίδι»

Θα γίνονται δεκτά τα email μόνο από τους λογαριασμούς που έχει αποσταλεί το email-πρόσκληση, για την ταυτοποίηση των συμμετεχόντων μαθητών.

Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι από κινητή συσκευή ή κάμερα χωρίς επεξεργασία.

Με την αποστολή τους δέχεστε οι φωτογραφίες να πάρουν άδεια CC0 για εκχώρηση ως Κοινό Κτήμα (περισσότερες πληροφορίες για την άδεια: https://creativecommons.org/choose/mark/ ).

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Δεν θα πρέπει να απεικονίζονται στις φωτογραφίες πρόσωπα ή άλλα προσωπικά δεδομένα.

Η δράση δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.