Ξεκινά το Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση» 2019 – 2020 για τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την επιβράβευση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα ανακύκλωσης.

Το Πρωτάθλημα υλοποιείται από τον Δήμο Ιωαννιτών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, το πρόγραμμα αλουμινίου Κάθε Κουτί Μετράει και την ΑΦΗΣ Α.Ε. στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία. Ξεκινάμε από το σπίτι όπου διαχωρίζουμε τα παρακάτω υλικά και τα φέρνουμε στο σχολείο για ανακύκλωση:

  • Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
  • Αλουμίνιο
  • Μπαταρίες

Αναλυτική λίστα με τα υλικά που φέρνουμε στο σχολείο, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό ανά υλικό.

Επιπλέον, οι γονείς εκφράζοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου (έχοντας κάνει εγγραφή στο followgreen.gr/ioannina), μπορούν να δωρίσουν έως και 100 πόντους στο σχολείο μηνιαίως, στην ειδική σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ».

Στο τέλος του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση βράβευσης, όπου θα επιβραβευθούν όλα τα σχολεία, ενώ στα πρώτα θα δοθούν χρηστικά δώρα για τις σχολικές μονάδες.

https://www.followgreen.gr/ioannina/school

Από admin