Author Archives: Δημήτριος Κράββαρης

Δράσεις λήξης σχ. έτους 2022-2023

Οι μαθητές μας συμμετείχαν την τελευταία ημέρα στη δράση “Παιχνίδια όπως παλιά”. Συνδυάζοντας το παιχνίδι, τη φυσική αγωγή και την παράδοση οι μαθητές ολοκλήρωσαν τη φετινή σχολική χρονιά με χαρά και ενθουσιασμό.

Καλό καλοκαίρι !!!

Mission Zero

Το Mission Zero προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να εκτελέσουν τον κώδικα τους στο διάστημα! Γράφοντας ένα απλό πρόγραμμα σε python, το οποίο λαμβάνει μια τιμή από τον αισθητήρα χρώματος και φωτεινότητας σε έναν υπολογιστή Astro Pi στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Με αυτό τον τρόπο μπορούν οι μαθητές να ορίσουν το χρώμα φόντου σε μια εξατομικευμένη εικόνα, ώστε οι αστροναύτες να την βλέπουν καθώς εκτελούν τις καθημερινές τους εργασίες .

Σήμερα είχαμε την χαρά να ενημερωθούμε ότι ο κώδικας των μαθητών μας των Ε και ΣΤ τάξεων “έτρεξε” στο διάστημα !!!

Συγχαρητήρια παιδιά !!!

Πασχαλιά στο σχολείο

Η τελευταία μέρα πριν τις πασχαλινές διακοπές ήταν αφιερωμένη στα παιδιά!!!

Με την πολύτιμη συμβολή των συναδέλφων, αλλά και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μαρούτσειου συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε η δράση ” Πασχαλιά στο σχολείο”!!! 😃😃😃🏫💐🐥🐤🐣

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έπαιξαν, ζωγράφισαν και άκουσαν αποσπάσματα από βιβλία ❤️!

Καλό Πάσχα σε όλους, με υγεία και πολλά χαμόγελα!!!

Βιωματικό λαογραφικό Μουσείο Πέρδικας Ιωαννίνων

Επίσκεψη στο βιωματικό λαογραφικό Μουσείο Πέρδικας Ιωαννίνων!!!

Εξαιρετικό περιβάλλον, εξαιρετική ξενάγηση!!!

Σύμμαχός και ο καιρός, ευκαιρία για παιχνίδι 😉😃🌳🌞🌿

Οργανούλιδες 2023

Η φροντίδα της υγείας και η δωρεά οργάνων γίνονται μέρος της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Με όχημα τους Οργανούληδες, η συζήτηση για την υγεία, τη λειτουργία βασικών οργάνων του σώματος, αλλά και τη δωρεά τους, ανοίγει στα δημοτικά σχολεία. Οι Οργανούληδες γεννούν την ελπίδα ώστε στο μέλλον όλο και περισσότερες γενιές να έχουν εξοικειωθεί με τη φροντίδα της ατομικής υγείας, καθώς και με την έννοια της δωρεάς οργάνων που μπορεί και αλλάξει τον κόσμο.

Ποιο είναι το πολυάσχολο όργανο στον οργανισμό μας, με περισσότερες από 200 διαφορετικές λειτουργίες; Ποιο μοιάζει με δυνατή αντλία ωθώντας το αίμα σε όλο το σώμα; Ποιο όργανο «λατρεύει» το νερό και ποιο είναι αυτό που «αγαπά» περισσότερο την τακτική άσκηση; Αλλά και πώς ένας γιατρός μπορεί να αντικαταστήσει ένα όργανο, όταν αυτό δεν λειτουργεί σωστά; Αυτές οι δύσκολες ερωτήσεις γίνονται συναρπαστικές ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των Οργανούληδων, που σχεδιάστηκαν ειδικά για παιδιά (6-11 ετών) και μπορούμε να τους συναντήσουμε στο εκπαιδευτικό υλικό που συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις και τις παρεμβάσεις των προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας για το σχολικό έτος 2022-23 (ΙΘ Θεματικός άξονας). Μέσα στις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων γεννιέται η ελπίδα. Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να μάθουν να φροντίζουν το σώμα τους, αλλά και να αντιληφθούν την αξία της δωρεάς οργάνων.

Οι μαθητές των Β, Γ, Δ και η Ε τάξεων συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα … πολλά συγχαρητήρια σε παιδιά και εκπαιδευτικούς!!!!

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Η μέρα σήμερα ήταν αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 2 Απριλίου 📖📚😃!!!

Διαβάσαμε ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο: “Το δέντρο 🌲 που έδινε…”

Του Σελ Σιλβερστάιν, ένα παραμύθι που αν και γράφτηκε το 1964 παραμένει επίκαιρο.

Ένα παραμύθι γεμάτο δυνατά μηνύματα για την προσφορά, τη γενναιοδωρία, την πλεονεξία, την ακόρεστη μανία που οδηγεί στην αχόρταγη απαίτηση, μέχρι που η ζωή φτάνει στο τέλος….

Iστορική γραμμή

Στα πλαίσια του μαθήματος της Iστορίας δημιουργήθηκε μια ιστορική γραμμή που διατρέχει όλη την ύλη του μαθήματος της Ιστορίας των 4 τάξεων, από την προϊστορία μέχρι και τα νεότερα χρόνια. Σκοπός η κατανόηση του χρόνου και η σύνδεσή του με σημαντικά ιστορικά γεγονότα από τους μαθητές.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

Στα πλαίσια της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας στις 7/2/2023 από τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής & Πρεσβευτή της Ακαδημίας Ασφαλούς Διαδικτύου κ. Κράββαρη Δημήτριο.

1 2 3