Author Archives: Δημήτριος Κράββαρης

Τα σχολεία ως ζωντανά εργαστήρια

Η σύνδεση της σχολικής μονάδας με την τοπική κοινωνία αποτελεί ένα από τους στόχους που επιδιώκονται να πραγματοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Η δράση των Ζωντανών Εργαστήριων αποτέλεσε μια ευκαιρία να δημιουργηθεί σύνδεση με τοπικούς φορείς του αγροτικού τομέα της περιοχής. Το θέμα  διερεύνησης «Συστήμα Τροφής» ήταν ιδιαίτερα οικείο στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ τάξης του δημοτικού μας σχολείου και εμπλοκή τους έγινε με ομαλό τρόπο. Η προσέγγιση STEM στην διαδικασία που ακολουθήθηκε και η δημιουργία πρωτότυπων αποτέλεσαν καινοτόμα στοιχεία για τη διδασκαλία των μαθημάτων και ενεργοποίησαν τους μαθητές. Στην επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης συνέβαλλαν όλοι οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, φορείς και μαθητές καθώς και η Ελληνική ομάδα του SALL που μας υποστήριξε σημαντικά καθ’ όλη την διάρκεια του έργου. 

Έργο της Ε1 τάξης

https://www.youtube.com/watch?v=cUvvx1MYv-0

Έργο της Ε2 τάξης

https://www.youtube.com/watch?v=N9REfTtAmQQ

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Κράββαρης Δημήτριος, Τάχου Αναστασία, Δημητρίου Κωνσταντίνος

Διαμορφώνουμε τους αναγνώστες του αύριο!

Στα πλαίσια του διαγωνισμού, “Στηρίζουμε τις σχολικές βιβλιοθήκες. Διαμορφώνουμε τους αναγνώστες του αύριο!”,   που διοργάνωσε η Ελληνοεκδοτική , το σχολείο μας κληρώθηκε και παρέλαβε παιδικά βιβλία. Συντονίστρια της όλης διαδικασίας η εκπαιδευτικός κυρία Αλεξάνδρα Φώτου.

Πάρτε στα χέρια σας ένα βιβλίο! Μπείτε στον ρυθμό των λέξεων και των εικόνων!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (φωτογραφική δράση)

Στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από το 1821 το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει φωτογραφική δράση με θέμα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Η ελευθερία κάθε ανθρώπου αποτελεί αποφασιστικό κριτήριο για την ποιότητα της κοινωνικής του ζωής. Το σχολείο βοηθάει τους μαθητές να αποκτήσουν την ακριβή γνώση και τη σωστή διάκριση της έννοιας της ελευθερίας. Επιπλέον, δίνει ευκαιρίες να εξασκήσουν και να βιώσουν οι μαθητές τη σωστή ελευθερία αρχίζοντας από τη ζωή της τάξης και του σχολείου που καλλιεργούν το σεβασμό και την υπευθυνότητα.

Η συγκεκριμένη δράση έχει στόχο την αποτύπωση της έννοιας της ελευθερίας μέσα από το φωτογραφικό φακό σε εικόνες της καθημερινότητας, της φύσης, του παιχνιδιού ή όπου άλλου. Το τελικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δράσης είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού εκθεσιακού χώρου φωτογραφιών με τρεις βασικές κατηγορίες α) έγχρωμη φωτογραφία, β) ασπρόμαυρη φωτογραφία και γ) φωτογραφία ελευθερία & παιχνίδι. Η επιμέρους κατηγοριοποίηση θα είναι ανά τάξη και δεν θα υπάρχουν καταγεγραμμένα ονόματα μαθητών σε κανένα σημείο του.

Έχουν ήδη αποσταλεί email-πρόσκληση στους γονείς με σχετικές οδηγίες προώθησης των φωτογραφιών σε συγκεκριμένο ηλεκτρονικό λογαριασμό.

Αποστέλλετε μέχρι 20 Μαρτίου 2021  μια και μόνο φωτογραφία – προσωπικό έργο του μαθητή/τριας – για κάθε κατηγορία ή σε όποιες από τις 3 κατηγορίες θέλετε. Οπότε μπορείτε να στείλετε 1 έως 3 φωτογραφίες,  πχ. μια μόνο φωνογραφία για την κατηγορία «έγχρωμη φωτογραφία» ή π.χ. 2 φωτογραφίες για τις κατηγορίες «έγχρωμη φωτογραφία» & «φωτογραφία ελευθερία & παιχνίδι»

Θα γίνονται δεκτά τα email μόνο από τους λογαριασμούς που έχει αποσταλεί το email-πρόσκληση, για την ταυτοποίηση των συμμετεχόντων μαθητών.

Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι από κινητή συσκευή ή κάμερα χωρίς επεξεργασία.

Με την αποστολή τους δέχεστε οι φωτογραφίες να πάρουν άδεια CC0 για εκχώρηση ως Κοινό Κτήμα (περισσότερες πληροφορίες για την άδεια: https://creativecommons.org/choose/mark/ ).

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Δεν θα πρέπει να απεικονίζονται στις φωτογραφίες πρόσωπα ή άλλα προσωπικά δεδομένα.

Η δράση δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021

Για 8η συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με δράσεις για τους μαθητές, αλλά και με ενημέρωση για τους γονείς, παραθέτοντας για το σκοπό αυτό, στο παρόν άρθρο, εγκεκριμένο υλικό από το saferinternet4kids.gr

Για τους μαθητές:

https://saferinternet4kids.gr/yliko-dhmotikou/?age[]=for-small-children&submit=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7

Για τους γονείς:

https://saferinternet4kids.gr/yliko-gia-goneis/?age[]=for-parents&submit=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7

Παράταση εγγραφών στο ΠΣΔ μέχρι 6/4/2020

Σε συνέχεια των με αρ. πρωτ. 39676/Δ2/20-03-2020 και 40269/Δ2/24-03-2020 εγκυκλίων του Υ.ΠΑΙ.Θ., σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών στο ΠΣΔ μπορούν να συνεχιστούν έως και την Δευτέρα 06/04/2020.

————————————————————————————————————

Για μαθητές/τριες https://register.sch.gr/students/

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές από το ΠΣΔ

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας  και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Για τη διασύνδεση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ένα ασφαλές δίκτυο και την παροχή ποιοτικών  ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε αυτούς, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λειτουργεί και εξελίσσει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (www.sch.gr).

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λαμβάνοντας υπόψη του την ανάγκη για:

  • την προσωποποιημένη πρόσβαση των μαθητών/μαθητριών σε περιβάλλοντα σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που παρέχονται από το Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων και από εποπτευόμενους φορείς του,
  • την ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της υποστήριξης των εκπαιδευτικών μεθόδων με σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, διδασκαλίας και συνεργασίας,
  • την εξοικείωση των μαθητών με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, στο πλαίσιο των γνωστικών αντικειμένων που διδάσκονται στο σχολείο,
  • την πρόσβαση των μαθητών στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, οι οποίες παρέχονται με απολύτως ασφαλή τρόπο και σε ένα σαφώς ορισμένο πλαίσιο με πλήρη προστασία της ιδιωτικότητας των μαθητών,

υλοποίησε μία νέα ευέλικτη διαδικασία παροχής λογαριασμών πρόσβασης (μαθητικούς λογαριασμούς) στους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη χρήση των υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Με τους μαθητικούς λογαριασμούς παρέχεται η πρόσβαση των μαθητών σε ένα σύνολο υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, όπως η ηλεκτρονική αλληλογραφία, η τηλεκπαίδευση, τα ιστολόγια,  οι κοινότητες αλλά και σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

1. Εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ για τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:

  1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.
  2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).
  3. Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.
  4. Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.
  5. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει:
    • Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχει λάβει πρόσφατα από το σχολείο.
    • Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική.
    • Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του.
  1. Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.
  2. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.
  3. Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.
  4. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.
  5. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων (βήμα 7) και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο ώστε να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων του/της μαθητή/μαθήτριας. Εναλλακτικά, μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής.

Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας.

Τονίζεται ότι η νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία εγγραφής λειτουργεί παράλληλα με την καθιερωμένη διαδικασία διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών από την πλευρά του σχολείου και δεν την αντικαθιστά, αλλά την συμπληρώνει ως προς το σκέλος της εγγραφής.

2. Διαχείριση των μαθητικών λογαριασμών

Η καθιερωμένη διαδικασία διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ από την πλευρά του σχολείου εξακολουθεί να ισχύει, για το σύνολο των σχολείων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Η διαχείριση, δηλαδή η δημιουργία, η τροποποίηση, η διαγραφή μαθητικών λογαριασμών, η εκτύπωση των στοιχείων τους, κλπ, εξακολουθεί να γίνεται από τα σχολεία μέσω διαχειριστικής εφαρμογής (https://register.sch.gr/students/admins/), από την οποία παρέχονται πληροφορίες για τη διαδικασία παραγωγής και διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών, για τη διάρκεια ισχύος των λογαριασμών και για τους όρους χρήσης.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή επιτρέπεται με τα στοιχεία του επίσημου λογαριασμού του σχολείου  στο ΠΣΔ, καθώς επίσης και από τους εκπαιδευτικούς που έχουν οριστεί από τον Δ/ντή του σχολείου ως διαχειριστές με τα προσωπικά τους στοιχεία σύνδεσης τους στο ΠΣΔ.

Η διαχείριση μαθητικών λογαριασμών περιλαμβάνει τα ακόλουθα σημεία:

  • Για τη δημιουργία και γενικότερα για τη διαχείριση μαθητικών λογαριασμών από τον υπεύθυνο  κάθε σχολείου χρησιμοποιείται η              διαχειριστική εφαρμογή https://register.sch.gr/students/admins.
  • Μέσω αυτής, ο διευθυντής του σχολείου μπορεί να αποδίδει δικαιώματα διαχειριστή μαθητικών λογαριασμών σε έναν ή περισσότερους εκπαιδευτικούς του σχολείου (κατά προτίμηση ειδικότητας πληροφορικής).
  • Ο διαχειριστής μαθητικών λογαριασμών του σχολείου χρησιμοποιώντας την παραπάνω διαχειριστική εφαρμογή μπορεί να δημιουργήσει και να εκτυπώσει μαθητικούς λογαριασμούς.
  • Για τη δημιουργία μαθητικών λογαριασμών το σχολείο θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του κηδεμόνα κάθε μαθητή. Για το σκοπό αυτό στη διαχειριστική εφαρμογή υπάρχει το έντυπο συναίνεσης κηδεμόνα.
  • Για την γνωστοποίηση των στοιχείων λογαριασμού στον κηδεμόνα, εφόσον ζητηθούν, μπορεί από τη διεύθυνση του σχολείου να χρησιμοποιηθεί όποιος τρόπος κριθεί κατάλληλος.

Αναλυτικά διατυπωμένοι οι όροι χρήσης, οδηγίες καλής χρήσης, τεχνικές οδηγίες και έντυπα βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα https://register.sch.gr/students/help/.

3. Ενημέρωση των σχολείων, των κηδεμόνων και των μαθητών/μαθητριών

Η ενημέρωση των σχολείων για την παροχή λογαριασμών ΠΣΔ στους μαθητές/μαθήτριες θα γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

  • Με την παρούσα εγκύκλιο.
  • Με την αποστολή ενημερωτικού μηνύματος με το ίδιο περιεχόμενο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
  • Όλο το υλικό είναι αναρτημένο και δημόσια διαθέσιμο:

(α) https://register.sch.gr/students, και
(β) https://register.sch.gr/students/help/, απ’ όπου μπορούν να τα παραλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί, οι κηδεμόνες και οι μαθητές.

3. Υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου για τους μαθητές και τις μαθήτριες

Στην πύλη του ΠΣΔ (https://www.sch.gr) έχει αναρτηθεί και ενημερώνεται τακτικά υλικό και σύνδεσμοι:

  • με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και συνδέσμους χρήσης του μαθητικού λογαριασμού (https://www.sch.gr/students)
  • πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και τον τρόπο αξιοποίησής τους στο εκπαιδευτικό έργο, υπάρχουν στην πύλη του ΠΣΔ και ειδικά στην ιστοσελίδαsch.gr/services.

4. Πλαίσιο καλής χρήσης της παρεχόμενης υπηρεσίας

Η ευθύνη διαχείρισης του λογαριασμού και η μη διαρροή των στοιχείων πρόσβασης σε τρίτους αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του κατόχου του λογαριασμού, δηλαδή του/της μαθητή/μαθήτριας και  του κηδεμόνα του.

Επισημαίνεται ότι οι μαθητικοί λογαριασμοί πρέπει να χρησιμοποιούνται αυστηρά και μόνο για εκπαιδευτική χρήση και στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κακόβουλη χρήση του λογαριασμού, ο λογαριασμός απενεργοποιείται ή διαγράφεται μόνιμα.

5. Υποστήριξη μαθητικών λογαριασμών

Η ανάκτηση κωδικού σε περιπτώσεις που απαιτηθεί θα γίνεται αποκλειστικά μέσω email ή μηνύματος σε κινητή συσκευή (SMS) από την ιστοσελίδα https://register.sch.gr/password/.

Ο διαχειριστής του μαθητικού λογαριασμού μπορεί να ορίσει νέο κωδικό πρόσβασης σε κάθε μαθητικό λογαριασμό εφόσον αυτό ζητηθεί από τον κηδεμόνα του μαθητή.

6.Ενημέρωση μαθητών και γονέων

Παρακαλούνται τα σχολεία να ενημερώσουν τους κηδεμόνες μέσω της εφαρμογής mySchool, μέσω των σχολικών ιστοτόπων και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο για το περιεχόμενο της παρούσας εγκυκλίου.

H ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Ενημερωτική συνάντηση «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 3ου ΔΣ Ιωαννίνων καλεί τους γονείς/κηδεμόνες στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου 2019 (#SID2019), την Τετάρτη, 6/2/2019 στις 18:30 (διάρκειας περίπου μίας ώρας) με θέμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» με εισηγητή τον Εκπαιδευτικό Πληροφορικής του Σχολείου μας Δημήτριο Κράββαρη, Πρεσβευτή Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinternet4kids).

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Τα ρομπότ είναι εδώ!

Δεν γίνονταν να απουσιάζουν οι μαθητές του Μαρούτσειου από την γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ήπειρο. Έτσι με τέσσερις ομάδες μπήκαν δυναμικά στον 4ο Περιφερειακό  Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής παρουσιάζοντας συνολικά μια ολοκληρωμένη αποστολή στον Άρη.

Η ομάδα Epsilon (Τμήμα Ε2) ανέδειξε την αξία της χαρτογράφησης του πλανήτη Άρη με ένα ρομποτικό όχημα που αναγνώριζε το έδαφος και τον πάγο που καλύπτει την επιφάνεια του πλανήτη. Στη συνέχεια η ομάδα Alpha (Τμήμα Ε1) παρουσίασε το αυτόματο διαστημικό κρουστικό τρυπάνι που μπορεί να εξάγει τον πάγο και να τον αποστείλει για επεξεργασία. Τον πάγο σε μορφή νερού κατάφερε η ομάδα Omega (Τμήμα Ε3) να χρησιμοποιήσει με το ρομποτικό της μηχανισμό στο πότισμα της καλλιέργειας φυτών που είναι τόσο χρήσιμα για την επιβίωση στον αφιλόξενο πλανήτη. Τέλος για να μπορέσουν οι πρώτοι κάτοικοι του Άρη να λειτουργήσουν όλες αυτές τις αποστολές με ασφάλεια η ομάδα Delta  (Τμήμα Δ1) δημιούργησε την ασπίδα προστασίας από την ακτινοβολία και τους μετεωρίτες.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις τάξεις που δούλεψαν με μεράκι και οι κόποι τους επιβραβεύτηκαν με τα παρακάτω βραβεία.

Alpha – βραβείο ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ

Epsilon – βραβείο ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

Omega – βραβείο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ SCRATCH ANIMATION

Delta – βραβείο  ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

 

Φτάνοντας στα αστέρια… Astro Pi

Astro Pi: Mission Zero

Στη δράση αυτή οι μαθητές των ΣΤ τάξεων από το σχολείο μας είχαν την ευκαιρία να γράψουν κώδικα που «έτρεξαν» επί του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού για 30 δευτερόλεπτα. Τα κομμάτια κώδικα των μαθητών εκτελέστηκαν σε δύο ειδικά σχεδιασμένα Raspberry Pis, που ονομάζονται Astro Pis, τα οποία ήταν εξοπλισμένα με κάμερα και οθόνη LED. Διέθεταν επίσης μια σειρά περιβαλλοντικών αισθητήρων για τη μέτρηση της υγρασίας, της πίεσης και της θερμοκρασίας. Το Astro Pi είναι μια πρωτοβουλία του Raspberry Pi Foundation και στοχεύει στην ενεργό συμμετοχή των νέων στον προγραμματισμό και την επιστήμη του διαστήματος!

 

Το Δωδεκάθεο του Διαδικτύου

Οι μαθήτριες του ΣΤ1 τμήματος του σχολείου μας συμμετείχαν στον Διαγωνισμό της  Ημέρας Ασφαλούς διαδικτύου 2018 “Αρχαία Ελλάδα και Διαδίκτυο” που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με το αρ. πρωτ. εισ. ΥΠ.Ε.Π.Θ 1805/25-10-2017.
Η εργασία κατασκευάστηκε με πολύ μεράκι (από το στάδιο της ζωγραφιάς μέχρι και την υλοποίηση του τελικού βίντεο) κι για αυτό τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

1 2