Διαγωνισμός School Lab για την επικοινωνία της επιστήμης στα σχολεία

Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία ενός βίντεο που θα ετοιμάσουν οι μαθητές για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα με πρωτότυπο τρόπο, σε συνεργασία με νέους επιστήμονες και τους καθηγητές τους.
Μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου προσκαλούνται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό School Lab, μια καινοτομική διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργίας και ανταλλαγής ιδεών σχετικά με την επιστήμη.

Το πρόγραμμα και ο διαγωνισμός αποτελεί μια πρωτοποριακή μέθοδο προώθησης των επιστημών σε παιδιά 10-15 ετών, μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (από Ε’ δημοτικού έως Γ’ γυμνασίου). Στόχος είναι να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ερευνητές και οι επιστήμονες, να αναπτύξουν δημιουργική και κριτική σκέψη, καθώς επίσης να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και τις αναγκαίες ικανότητες για να παρουσιάσουν το έργο τους. Επιπλέον, θα μπορέσουν να γνωρίσουν επιστήμονες και ερευνητές από κοντά.

περισσότερα……

Κατηγορίες: ΜΑΘΗΤΕΣ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπεται η χρήση των εξής στοιχείων και ιδιοτήτων HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>